tirsdag 1. januar 2019

(Backup) 15.etappe: Anantaya- Ranweli Holiday Village


For to år siden var vi også i Sri Lanka og på hotellet Anantanya. Menneskene som jobber her har en spesiell evne til å få oss til å kjenne oss velkommen. Hit skal vi tilbake-igjen! Vi tar et bilde med den hyggelige vertinnen vår som serverer oss lilla kokoskake før vi setter oss på syklene. Siste sykkeletappe...

Nye livlige småbyer å sykle gjennom. 



Fiskere som ordner garnet sitt etter nattens fangst.

I dette området er det mye fisking. Her samler kvinner og menn muskler for å dra opp et fiskegarn som vi ser går langt langt ute i sjøen. Utrolig om de får det opp!

Arbeidsgjengen 100 meter bortenfor de som trekker manuelt er heldige og har traktor til å hjelpe seg. Bak på traktoren er det en slags vinsj og jobben med å dra opp detstore garnet går som en lek. 

I dag holder vi oss stort sett helt ved sjøen på en vei som med rette heter Beach Road. Denne veien tar oss til vårt siste stopp for denne gangen. Vi ender opp i byen Negombo og må over med en liten ferge for å komme til hotellet. 



Medpassasjerer på ferga. Ferga er motorløs, fergemannen bruker en bambusstokk og staker oss over de få meterne . 
I løpet av disse tre ukene har syklene våre vært suverene i 850 km rundt omkring i Sri Lanka. Vi selger syklene til noen vi traff underveis og de kommer til hotellet vårt og henter dem. Nesten høytidsstemning!

Fergetur tilbake til fastlandet og retning flyplassen. Flyet går ikke før langt på natt så nå tar vi oss en tur til Negombo for å prøve kafélivet der. Kvelden avslutter vi med middag på «Lord’s complex». 

«Coffe bean and Tea leaf», finfin plass å drikke cappuccino og spise croissant. 

På kaféen treffer vi engelskmannen Steve. Han ser vi har sykkelvesker og forteller at han er i Sri Lanka to ganger i året for å sykle. Han forteller om et mer dramatisk elefantmøte enn vi hadde; han hadde hatt en sint elefant løpende etter seg på et øde strekke litt lenger nord i landet. Entusiastisk og artig type. 

Nyttårsmiddag inntar vi på en fargerik og kreativ restaurant, nydelig mat. Her hadde vi mulighet for å få rensket bort alle døde hudceller på føtter og hender ved å dyppe ned i et fiskespa. Spa er vanligvis rent så herlig men dette tilbudet avstod vi fra.

Siste timene før turen til flyplassen tilbringer vi ved stranden og ser starten på rakettene som ønsker 2019 velkommen! 

Her er glimt fra den ubeskrivelige flotte floraen i Sri Lanka. Fargerike og bugnende blomster overalt hvor vi er. 



Store nydelige liljer. 

Takk for denne gang Sri Lanka- vi sees igjen!