lørdag 7. november 2015

Langs sjøen fra Rayong til Laem Mae Phim


Vi avsluttet kvelden i Rayong med regn og startet neste dag med regn. Men ikke verre enn at det bare var deilig å sette seg på sykkelen igjen. Overskyet og dråper i lufta gir perfekt temperatur! Så vi fortsatte ferden videre langs kysten østover. I dag holdt vi målet åpent, enten et par mil eller ca fem mil. Alt avhenger av veiene og hva som skjer underveis. 

Det er en stor opplevelse å være sykkelturist i Thailand. Her er stor variasjon av sykkeltraseer, vi er ofte på veier som bugner over av grønne frodige planter. Føles som vi støtt og stadig er innom eventyrland.

Hva er vakrere farger enn grønnfarge fra palmer kombinert med smaragdgrønn sjøfarge? Føler oss svært heldige som kan feriere på denne måten. Nevnte såvidt i et tidligere innlegg at syklene er uten gir. Men her er det ikke behov for gir. Alle veier så langt (bortsett fra et lite strekke) er nøye lagt der landskapet er så flatt som det er mulig å få det. I denne varmen synes vi det er et fint valg med tanke på syklister. 

Thailand er gjerne kjent som smilets land og det stemmer godt. Men det er også et land som er grønt og frodig uansett hvor vi snur og vender oss. Både viltvoksende busker, planter og trær og de som er plantet og planlagt etter et mønster er et skue for alle hageinteresserte. 

Kom til tettstedet Ban, en livlig fiskelandsby der vi til og med så en del syklister. De er det nemlig ikke så mange av her. Her er det mopedene som dominerer. 


Kystveien med massevis av små boder det de selger alt fra sjømat til baderinger. 

Sykkelkonkurranse!! Vi traff på en del syklister som ikke bare var på tursykler g som oss men skulle være med i east coast challenge, en sykkelkonkurranse på ca 100-150 km søndag 8.nov. Veiene har brede skuldre så det er helt topp å sykle her. Ingen biler som råkjører på tross av rette lange strekker heller. Har bare godord å si om Thailand som sykkelland!

Det gikk så greit å sykle i dag at vi endte opp på det lengste målet: Laem Mae Phim. Booket oss inn på Mae Pim Resort og tradisjonen tro hoppet vi rett ut i bassenget, den beste belønning vi kan få etter nok en etappe.

Fint syn som møtte oss fra rommet!


Etter en varm og skyfri dag var det tid for svarte skyer, regn, lyn og torden! 



2 kommentarer:

  1. Det er så spennende så følge med dere. For en opplevelsestur 👍😊

    SvarSlett
    Svar
    1. Gøy du følger med oss. Ja vi kan absolutt anbefale sykkelferie i Thailand!!

      Slett