søndag 15. november 2015

Trat til Koh Chang


Det er med både stor glede og litt sorg vi starter sykkelturen i dag. Stor glede fordi vi får oppleve enda en dag og etappe med sykkel i Thailand. Litt sorg fordi dette mest sannsynlig er siste etappe på sykkel for denne gang. Vi har staket kursen videre mot en øy som heter Koh Chang. Den er full av bakker og fjell så det blir minimalt med sykling når vi kommer dit. Men denne øya skal visstnok være helt nydelig så vi gleder oss! 

Klar for avgang fra Trat og Toscana hotell.  Det er mange steder vi gjerne vil komme tilbake til, blant annet dette. 

Alltid hyggelige og sjarmerende steder å sykle gjennom i Thailand. Dette landet har så mye mye mer å by på enn god mat og fine strender. 

Grønt rundt oss på alle kanter selv om det ikke har regnet så mye i år som det pleier. 




Edøyfjord på Smøla er cruiseskip sammenlignet med ferga til Koh Chang😊 men den ledet oss trygt og rolig over fjorden og vi kunne ta fatt på ferieturens eneste 'klatrertappe'. 


Ankomst Koh Chang! 

Vi har ikke opplevd noe trøbbel med syklene underveis men nå var en pedal løsnet. Da må sykkelskrinet fram!

Etter noen kilometer og god høydestigning nådde vi toppen før vi kunne skli ned til sjøen igjen! Syklene uten gir måtte gi tapt etter starten på første bakke så det ble som forventet en svett rusletur med syklene på slep og vi var godt fornøyd da vi nådde toppen, endelig!!


Ble en dag med båttur rundt omkring Koh Chang. Stoppet på ulike øyer og snorklet der det var fint å gjøre dette. En vidunderlig verden åpenbarer seg med snorkel og dykkermaske. Koraller i alle fasonger og fisk som viser fram regnbuens tusentalls fargenyanser. 


Anders fordypet i fiskenes verden. 

Godt fornøyd snorkler. 

Matlagingskurs!! Dette var en skikkelig gøy og flott opplevelse. Vi to og fire andre  tilbringte formiddagen på å lage mange forskjellige thailandske retter. Vi fikk selv komme med ønsker og etter noen uker med minst to thaimåltid hver dag hadde vi funnet våre favoritter. 

Dette ble vår meny!

Læreren kalte seg Bunny og hun viste oss med stor entusiasme og kjærlighet for matlaging hvordan god thaimat skal tilberedes. 

Her lager vi rød og grønn currypaste. 

Anders og Edward fra Østerrike kokkulerer! 

Etter endt kurs fikk vi hver vår diplom og kokebok med de ulike rettene i. Så spørs det om vi kan invitere på thaimat når vi kommer hjem...









3 kommentarer:

  1. Vi kommer gjerne på thaimat når vi kommer hjem!! :) Ser ut som dere har det fantastisk!!

    SvarSlett
    Svar
    1. Vi rekker å øve oss litt før dere kommer så det skal bli!!

      Slett
  2. Så artig å få litt innblikk i deres ferietur! Dere er virkelig dyktige på å skaffe dere eksotiske og spesielle opplevelser. Gleder meg til å høre enda mer når vi møtes. God tur videre i innspurten :)

    SvarSlett