lørdag 7. november 2015

Sykkeletappe Purimas hotell til Rayong by.

Purimas hotel i nærheten av Rayong ble rekreasjonsstedet vårt etter første sykkeletappe. En etappe som på grunn av for sein lunsj og ganske lang distanse i tropisk klima førte til en 12timers natt. Men samtidig en etappe som virkelig ga mersmak til sykkelferie her i Thailand. 

En klase bananer gjør god nytte som nistemat. Dagens etappe fra Purimas hotell til byen Rayong ble en bekreftelse på Thailand som sykkelferiested. I starten på etappen havnet vi i en labyrint av et industriområde som vi ikke kom oss ut av. Google Maps er suveren på å vise alle store og små veier men ikke nødvendigvis om det er lov å sykle der eller ei. Så det ble tur-retur før vi kom oss ut på de vanlige veiene igjen. 

Fra en liten bod kombinert med bilvasleri solgte denne dama nydelig iskaffe. Forfriskende for varme syklister!!

Så førte veien oss ned til sjøen igjen. Trafikken er absolutt ikke avskrekkende og bilister tar hensyn til både syklister og de på mopeder. Syklet forbi en skole der vi fikk jobbtilbud som engelslærere. Ja kanskje det skal bli vintersesongens syssel??

Lærdom fra gårsdagens etappe å ikke la lunsjen gå på overtid... Denne grønne curryen fikk lokket frem svetteperler til og med hos Anders. Kristine måtte gi seg for lenge siden. 

Lunsjplassen vår denne dagen. 

Kristines sykkel er en topp moderne enkel damesykkel uten gir. Den mest avanserte delen er nok bjella med innebygd kompass! 


Fargerik båthavn i Rayong. 

Arkitekturen er ikke overlatt til tilfeldighetene. Strømkablene henger som spaghetti over gatene, dette har nok ikke fått applaus hos NEAS.

Belønning etter endt etappe: avslapping i og ved bassenget!!

Middag på en japansk restaurant i kveld. De kan dette med dekorasjon på matfatet. Det rosa innslaget spekulerte jeg på om var spiselig men tok sjansen og det smakte som fiskepudding. Av fargevalget hadde jeg vel forventet en slags smak av snop. Nydelig mat, igjen. 

1 kommentar:

  1. Å så spennende, Æ å vil, blir gjerne med på en slik tur🚵

    SvarSlett