tirsdag 24. desember 2019

I kaffeplantasjens rike


To syklister er blitt til tre! Velkommen Stig Ove!
Med sykkelvesker på syklene, hjelmer på hodet og Google maps på telefonen er vi klare for en etappe som skal vise seg å bli både flottere, lengre og tøffere enn vi aner når dette bildet blir tatt...

To fettere. Venner og konkurrenter!

Vi starter på 800 moh og skal ende opp på 1000 moh. Vi vet at landskapet går en del opp og ned men hvor galt kan det være når vi bare skal opp til 1000 meter? 
Vi oppdager at turen er 80 kilometer og ikke 60 som vi først trodde. To mil fra eller til, hva er vel det?

Frukt- og grønnsaksselgere er et vanlig syn langs veien. 

Uansett hvor vi snur og vender oss i dag er fargen fortsatt grønn og vegetasjonen er kaffe- og turbusker. Små landsbyer er som plassert av en kunstner, de passer perfekt inn! 



Kaffe i massevis! Klimaet her oppe i høyden i Vietnam er ypperlig for kaffedyrking. Dette er en viktig inntektskilde for Vietnam. 
Terrenget går opp og ned hele veien og i en av bakkene får vi kjærkommen drahjelp fra en traktor. 

Filmsnutt: Drahjelp


Slitne syklister vet å sette pris på alle goder underveis. På dette bildet er vi fortsatt lykkelig uvitende om hva som venter oss om noen kilometer. 

Etter en herlig stund i hengekøya får vi servert lunsjen vår. 
Den første mila suser vi nedover fjellsida på flotte veier og ender nede i dalen. Flott opplevelse men logikken forteller oss at etter nedstigning venter oppstigning. De neste 6,6 kilometerne går det BARE oppover. Klokka er 13 og sola lever i beste velgående. Anders blir førstemann på toppen og tar på seg jobben som kameramann for å fange øyeblikkene når Stig Ove og til slutt Kristine når toppen. Der er det utrolig nok en slags kafé og vi blir ønsket velkommen med den deiligste vannmelon.





Etter litt restitusjon fra klatringen har vi kommet i flatere omgivelser. Det begynner å gå mot sen ettermiddag og lyset er på sitt aller fineste. Fin er veien vi sykler på også så lenge vi følger den anbefalte ruta som Anders har sett ut. Men nå har vi en ny navigatør med på laget. Stig Ove plotter inn ruta på Google maps etter hvor det er mulig å gå til fots. Tanken er at da opplever vi enda mer kulturlandskap. 




Det starter veldig bra med en asfaltert liten vei gjennom banantrær og enda mer kaffeplantasjer. Så svinger Stig Ove til høyre og da er det slutt på asfalt og slett sti en stund. Men mye flott kulturlandskap! 

De siste 12 kilometerne viser seg å være en fantastisk avslutning på en allerede ubeskrivelig flott sykkeletappe. 


Filmsnutt: Kveldsstemning i kafferiket


I beste solnedgangstid dukker porten til overnattingsstedet opp! Vi er igjen sultne, skitne og slitne men er ikke i tvil om at vi elsker livet som sykkelturister og de opplevelsene det medfører!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar