torsdag 19. desember 2019

(Temporary Backup) Langs den sørlige kysten i Vietnam


Vi blir i Long Hai et par dager, og bor på et stort og egentlig veldig flott resort. Området er enormt og ingen plett er overlatt til tilfeldighetene. Her begynner gartnerne ( og de er det maaaange av!!) så snart sola begynner å sende sine lysstråler på denne kanten av jorda igjen og de jobber utrettelig med å holde hagen så fantastisk som den er. En tidlig tidlig morgen er verdt opplevelsen av stemningen. Det som derimot er veldig rart på dette stedet, og flere i samme område er at det knapt er gjester her. Vi deler dette overdådige komplekset med kanskje 20 andre. 

Noen av de mange gartnerne. 



Frodige planter hvor enn vi går. De dyrker alle planter, blomster, urter og grønnsaker på eiendommen. 

Sola sender sine første stråler og skaper en eventyrlig atmosfære. 

Ingen flekk er overlatt til seg selv eller. Her finnes blomster i alle farger og fasonger. 



Mange hender i arbeid for at alt skal være pertentlig og fint. Vi er ikke veldig  vant med så mye herskapslighet så vi lar oss fascinere over forholdet mellom antall ansatte og antall gjester. Dette området er litt utenom den vanlige vestlige turistruta og vi får forklart at vietnamesere begynner sine feiringer rundt midten av januar neste år. Da starter feiringen av det kinesiske nyttåret og disse stedene fylles opp av ferierende vietnamesere. Men veeeeldig stilt og rolig fram til da. 

Deilig deilig morgenstund! 


Syklene trenger en sjekk før vi fortsetter og gnikselyden fra Anders sin sykkel er forhåpentligvis eliminert- for nå! 

Jenny er en av de mange hyggelige ansatte på stedet. Hun snakker godt engelsk, det er så langt en sjelden vare. Appen Google translate blir nok flittig brukt i løpet av disse ukene. 

Det er ikke mangel på søppelkasser langs veiene men alt for mange bommer på disse. Vi sykler forbi et område som flyter over av søppel. Våre tanker går straks til Sivert!! Dette området trenger deg!

Fasader i en småby. 

Det hender vi treffer andre syklister men de er få. Til gjengjeld er gatene stort sett fulle av mopeder. 

Vi sykler bare et par mil denne dagen før vi finner oss et nytt sted å være det neste døgnet. Stranda strekker seg mil etter mil her og den friske vinden gjør havet mektig og levende. 

Godt råd!

Ei lita småbåthavn. Et par kajakker til og med. 

Vietnamesere er glad i hengekøye. Mange steder vi sykler forbi er det mulighet for å leie seg ei hengekøye om vi vil ta en blund. 


Døgnrytmen blir en del annerledes når det blir mørkt kl 18 og lyst igjen halv seks. Klokka 6 er noen av oss ferdig dusjet og tar en rusletur på stranda. Ordtaket om at morgenstund har gull i munn stemmer ganske godt her.



Fint sted for filosofering.

To morgenfugler som slår av en prat på stranda. 
Vår plan i dag er å fortsette enda litt lenger nord langs kysten før vi etter et par etapper skal vende sykkelsnuten oppover mot fjellene. Har forhåpninger å feire jul i fjellbyen Dalat. 




1 kommentar: