onsdag 16. november 2016

Dambulla til Kandy


Vi forlater Dambulla og sikter oss inn mot Sri Lankas gamle hovedstad Kandy. Kandy ligger i fjellområdet i landet og vi funderer litt på om vi skal dele etappen i to på grunn av stigningen i terrenget. 

Når funderingen er over lander vi på å ta alt i én etappe. Planen er en tidlig frokost for så å starte syklingen rett etter. Da skal vi ha god tid til å sykle oppover fjellsidene til Kandy. 


Etter noen kilometer begynner fjelltoppene å titte frem. 


Det er få øde strekninger uansett hvor vi sykler. Her står tuk-tuksjåførene og venter på sine kunder. 




Her er vi godt i gang med stigningen til Kandy. Seks gir på syklene holder ikke og vi må kapitulere fra sykkelsetene. Nå er det bare å belage seg på å rusle i sakte tempo med sykkelen på slep. 



Cirka 500 meter over havet og vi har kommet fram til Kandy!


Vi hadde bestilt overnatting på View 360. Et hotell som ligger på toppen på en av mange høyder rundt Kandy. Navnet holder hva det lover; 360 graders utsikt utover fjellene! 



Herlig bad. 


Når vi er kommet oss på toppen av Kandy lar vi både syklene og lårmusklene få fred og nyter å bli fraktet opp og ned bakkene med tuk-tuk. 


Den eneste planen Anders har i Kandy er å kjøpe seg is. Men ikke hvilken som helst is. Beskrivelsen på Tripadvisor forklarer dette: 

"Cool corner is the best place for ice cream in Asia. Made with so much passion and love. Best ingredients and such a great taste. You need to taste  it to believe it. Highly recommended."

Håpefulle får vi øye på iskremskiltet og snart skal vi få smake på herlighetene. Men hva i alle dager? Døren er stengt!! Da skjønner vi hvilken dag det er. Mandag 14.november er fullmånedag og offentlig fridag i Sri Lanka, noe som betyr at veldig mange butikker og kaféer er stengt. Inkludert asias beste iskremsjappe. Next time...



Rusletur i sentrum av Kandy. En liten innsjø gir ro midt i denne ganske travle byen. 


Bebyggelse i fjellsidene av Kandy. 

1 kommentar: