lørdag 12. november 2016

Kalawawa til Dambulla


Gårsdagens etappe var den mest humpete så langt på turen vår her i Sri Lanka. Syklene våre er utstyrt med både gode seter, gir, lys og klokke. Men ikke støtdempere. Noe som betyr at det er bakendene som får ta støyten. Vi hadde sett for oss at strekningen mellom småbyen Kalawawa og litt større Dambulla kunne være omtrent samme standard som i går. Heldigvis stemte ikke det. 


Denne dagen starter vi med å sykle i morgenlyset langs en innsjø. Morgenstemningen er rolig og god. Unge og gamle står langs veikanten og venter på bussen som skal ta de til skole og arbeid. Så og si alle hilser på oss med 'good morning' når vi sykler forbi. Begeistringen for singhalesere avtar absolutt ikke.


Fine veier i dag! 


Store trær som kaster avkjølende skygger er gode pauseplasser når sola skinner og varmer mer enn vi er vant med. 


Vi har elgskilt, Sri Lanka har elefantskilt. Vi så ingen elefant spankulere over veien men fikk se den beite ute på et jorde. 


Buddhismen er den største religionen i Sri Lanka. Buddhastatuer og tempel er de flotteste bygningene vi ser langs veien. Tydelig at dette er hellige steder for buddhistene. 


Vi bestemmer oss for å ha to stoppesteder i Dambulla. Første overnatting blir på Aliya resort og spa. Et gjennomført og herlig sted som vi velger å nyte et par dager. 


Velkomstdrinken her er slush av guava og jordbær. Nydelig! 



Kveldsstemning langs stiene på Aliya. Har du planer om en tur til Sri Lanka er dette stedet å anbefale! 


Fra Aliya skulle vi kun sykle cirka 20 kilometer før neste stoppested. En distanse som kom til å gå fort og greit siden veiene i dette området er veldig fine. Fort og greit gikk det helt til ene sykkelkjedet ramlet av. Tok ikke mange sekunder før det var hjelpsomme hender på plass. Kjedet hadde satt seg skikkelig fast men løsner til slutt. Vi takker hjelperne våre og sykler videre. 



Etter 200 meter ramler det samme kjedet av igjen. Kristines girwire har mest sannsynlig strekt seg litt og tåler ikke første gir. Vel vel, vi går og forklarer situasjonen til våre gode hjelpere og de trår til igjen med et spesialredskap de har. Men denne gangen går det ikke like greit. De prøver og prøver men må til slutt gi opp. Vi trenger en mekaniker og annet utstyr sier den ene. Han får penger til å ta en tuk-tuk og etter fem minutter er han tilbake med både mekaniker og verktøy. Så er kjedet straks på plass igjen. Når sykkelens eier er nøye med å ikke bruke første gir går resten av turen riktig bra. 


Et jevnlig musikkinnslag i trafikken i Sri Lanka er en jukeboxversjon av Mozarts Til Elise. På samme måte som norgerundtmelodien forteller alle barn i Norge at isbilen er i nærheten er Til Elise i Sri Lanka signalet for at brødbilen (tuk-tuk) er i gata. 


Fersk ananasjuice og yatzy er fast følge til lunsjen. 


Blå lotusblomst er nasjonalblomsten i både Sri Lanka, India, Egypt, Macau og Vietnam. Kan det ha sin forklaring i at at den representerer intet mindre enn hell og lykke, positiv energi, renhet, evighet, skapelse, kunnskap og nye muligheter?


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar