lørdag 19. november 2016

Langs sørkysten




Etter cirka to uker med fjell og innland har vi nå kommet oss til kysten. Bølgebrus og palmesus klinger fint sammen. Samtidig som det er flott å ha kommet til havet igjen er det nesten litt trist å ha forlatt fjellområdene. Menneskene og naturen vi har opplevd de siste to ukene har vært enestående. 



To fiskegutter på stranda. De står støtt om bølgene slår over. 


Weligama er navnet på en liten plass vi slår oss ned noen dager. Dette skal visst være den beste plassen i Sri Lanka for nybegynnere i surfing. Vi får to instruktører som er veldig tålmodige og som gjør at dette blir en alle tiders opplevelse. Stiv og støl dagen derpå men dette også frister til gjentakelse. 



Av og til blir vi tvunget til å ta pause. Her ved kysten kommer det noen voldsomme regnskurer og det eneste å gjøre da er å parkere syklene og finne tak over hodet. Denne dagen blir vårt ly for regnet hos denne dama og hennes lille kafé. Det regner, regner og regner og vi slår ihjel tiden med Yatzy og en liten matrett de kaller curd and treacle. Det er en slags melkepudding/yoghurt laget av fersk bøffelmelk som de heller honning over. Veldig smakfullt. 


Litt snack langs veien er godt. Mange damer har enkle boder som denne der de blant annet selger maiskolber. Vannet de koker maisen i er krydret og etterlater en veldig god smak på maiskolben. 


Påfugl som strutter med sine fjær!



Pause på strandpromenaden i Matara. 


Det er søndag og singhalesere er på tur på stranda. 




Flere steder langs kysten ser vi stylter ute i sjøen. På disse noe tilsynelatende vaklende styltene sitter fiskere med sine fiskestenger. Imponerende. 


Her kommer vi til hovedstaden Galle i sørprovinsen. Hotellets katt vokter over gjesteboka. 






Galle er en supersjarmerende småby der den gamle delen er omkranset av et fort bygd av nederlenderne på 1600-tallet. Smale gater, hyggelige kaféer, overnattingssteder og butikker. 


Solnedgang fra en av Galles trivelige kaféer. 


Kveldsstemning i Galle.



I morgen er sykkeleventyret vårt i Sri Lanka over. For denne gang... Takknemlig for å ha fått oppleve denne lille øya i det indiske hav. 













1 kommentar:

  1. Den katta som sover på gjesteboka i Galla kjenner jeg! Den gjorde akkurat det samme for 2 år siden!

    SvarSlett