onsdag 16. november 2016

Togtur fra Kandy til Ella


Før vi dro til Sri Lanka hadde vi hørt om en storslagen togreise mellom byen Kandy og den lille fjellandsbyen Ella. Denne togreisen ville vi så gjerne oppleve. Var nok litt pessimistiske angående å få billetter fordi vi hadde også lest at siden turen er blitt så populær er det veldig vanskelig å få billetter. I tillegg skulle vi frakte med oss syklene våre... 

Av og til er vi ekstra heldige. Som denne dagen da vi hadde planlagt å ta toget fra Kandy. Vi blir to av de heldige som får gode plasser på toget med panoramautsikt utover dette flotte fjellandskapet. Som en ekstra bonus får syklene også være med på det samme toget. 


Politimannen gjør seg flid med å merke syklene nøye så de kommer til riktig stasjon. 


Ventetid på perrongen. 


Engelskmennene bygde jernbanen i 1867  med hovedformålet å frakte te ned fra teplantasjene oppe i fjellene ned til Colombo ved kysten for så å sende teblader videre med skip rundt i verden. 



Grønt og frodig. 





Kvinner som jobber på en teplantasje.


Togskinnene fungerer også som et slags fortau. Straks toget kjører forbi ser vi mennesker spasere på skinnene som den største selvfølge. 


Skolevei? 



Livlige gutter som vil hilse på. 




Store deler av landskapet mellom Kandy og Ella består av teplantasjer. Enorme åser med tebusker så langt vi kan se. 


Kandy ligger på ca 500 meter over havet og togturen går jevnt oppover helt til den når 1900 meter. Da er tåka kommet og lufta hverken varm eller klam lenger. Vi finner fram litt ekstra tøy og trøster oss med at det vil bli varmere. 




Togtraséen mellom Kandy og Ella er cirka 15 mil. Vi vet at toget går mellom Kandy og Ella går sakte og av en eller annen grunn har vi begge fått for oss at turen tar cirka tre timer. Det er ikke veldig fort for tog å være på 15 mil så det synes vi høres ganske riktig ut. Etterhvert som turen utfolder seg skjønner vi at vårt innbilte tidsskjema på tre timer overhodet ikke stemmer. Seks og en halv time etter avgang fra Kandy er vi framme i Ella. God tid til å nyte naturen. 













Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar