fredag 9. desember 2022

Vietnam 22: Hanoi-Tam Coc

To netter i Hanoi er akkurat passe for vår del og tirsdag morgen drar vi til sykkelbutikken og henter syklene våre. De står ferdig montert med alt av vi trenger av utstyr. Vi har forlenget både setestanga og styret for å få god nok høyde. Sykkelprisene har steget en god del siden vi var her for tre år siden. 
Hanoi ligger langt nord i Vietnam og langt unna tropisk klima. Temperaturen ligger på 18-20 grader og overskyet. Behagelig sykkeltemperatur.
Vi har et punkt på kartet hvor vi skal treffe Stig Ove så første utfordring blir å finne riktig vei dit. Det er et virvar av veier å velge i men til slutt får vi sirklet oss inn til riktig sted. Så venter vi på Stig Ove. Vi vet han skal kjøpe hjelm på veien og vi er ganske spent på hvilken stil han velger i år. Vi gjetter på både gul, rød og rosa hjelm, men vanskelig å vite. 

Og her kommer han! Rosa hjelm og svært matchende solbriller!!! Dette skal nok bli et blikkfang underveis.
Vi bruker en del tid på å finne riktig vei ut av Hanoi, vi må sjekke Google Maps ofte for å forsikre oss om at vi sykler sørover og mot området som heter Tam Coc. Vi sykler nok både øst, vest og nord før vi ligger stabilt sørover.
Underveis dukker det opp en slags drageparade. De feirer nok et eller annet. De inviterer oss til å være med men vi sykler ved siden av og filmer i stedet.

Stig Ove har lyst på en selfiestang og lurer litt på å kjøpe av denne dama på et gatehjørne. Etter en vurdering finner han vel ut at det blir litt mye med en lang fototstang på sykkelen. Ellers ser han få begrensninger i de fleste situasjoner.
Vi treffer ikke mange turister på sykkel men på vei ut av Hanoi møter vi denne karen fra Argentina. Da må vi selvfølgelig stoppe og prate litt. Vi forteller at vi har syklet en dag nå. Han har syklet i åtte år sammenhengende!! Utrolig. Vi lurer jo på hvordan han kan finansiere å bare sykle i åtte år selv om det er rimelig overnatting mange steder i Sørøst-asia. Han forteller at han betaler sjelden for overnatting, men banker på dører til brannstasjoner og politistasjoner og der får han både ei seng å sove, dusj og noen ganger mat. Litt av et system. Han har med seg et telt for sikkerhets skyld.
Det blir cirka 60 km første dagen og vi overnatter på et sted utenom turistområdet. Det betyr at vi må finne frokost på gata og dette blir første frokost med nudelsuppe. Minnene strømmer på fra tre år siden. Dagens suppe har bra med kjøtt og nydelig smak, så det er en god start. Vi vet av erfaring at det trenger ikke være sånn alle steder.
Klargjøring av syklene før dagens etappe. Det er som tidligere nevnt ikke spesielt varmt og vi starter dagen med shorts og ulltrøye. Vi håper dette forandrer seg etterhvert.

Nå beveger vi oss i et område hvor fjellene dukker opp. Fjellene er ikke veldig høye men de har en særegen fasong.
De første milene ut av Hanoi var preget av eksos og en del trafikk, søppel og støy. Vi liker oss bedre når vi kommer ut på mindre veier og får nyte det frodige vietnamesiske landskapet i stedet. Det er vann overalt, rammet inn av små stier og veier hvor det er alle tiders å sykle.
Fargerike fettere.
Hvorfor være som alle andre?
Vi opplever at vietnamesere er utrolig hyggelige mennesker. De hilser og vinker og noen stopper opp og vil ta bilder sammen med enkelte av oss… Det er nok ikke hver dag de ser sånt. 

Stille og flott landskap. 

Vi skal til venstre! Nei, vi skal til høyre! Nei, Siri sier vi skal rett fram! Sånn er det innimellom når alle har kart på telefonen og alle har egen mening om hvor det er best å sykle. Men vi holder sammen.
Første dagene på sykkeltur merkes både i nakke og bak. det er derfor godt å finne et hotell etter noen timer. Her er det ikke høysesong og vi er de eneste gjestene. Vi få mat og seng og da er vi fornøyd.

Vannbøffel i veikanten.
Vietnam er et grønt, frodig og vakkert land.

Vi nærmer oss det lille stedet Tam Coc; målet for dagen.
Disse solbrillene må prøves. De er faktisk like gode som de er rare. 

Når vi kommer oss bort fra hovedveien ser vi små, sjarmerende landsbyer. Små hus tett i tett, masse planter,  trær og vann.


Vi er glade for å være i Vietnam på sykkel igjen!

Filmsnutt: 
































































Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar