søndag 30. desember 2018

14.etappe: Roshanne Beach Resort-Anantaya


Det er aldri kjedelig å sykle i Sri Lanka. Mennesker hilser og sier  «good morning og good afternoon». Mange barn står ved hushjørnene og bak busker og trær, vinker og roper «bye bye». Skal tro om de forveksler disse engelske glosene med hei? Uansett, vi hilser «bye bye» tilbake og sykler videre. Tuk-tuksjåførene finner av og til på å slakke ned til tempoet vårt for å slå av en prat. Sånne øyeblikk er vanskelig å fange i ord og bilder men de er fine opplevelser. Vi er glad i å sykle og oppleve denne flotte naturen på nært hold men det er umulig å være her i Sri Lanka uten å bli berørt av alle vennlige hilsninger, vink og imøtekommenhet. Alt dette gjør at vi blir dratt til dette lille landet som Marco Polo beskrev som «the finest island of its size in the world».

Ordene frodig og grønt er gjentagende adjektiv for landskapet fra begynnelse til slutt. 



Vi navigerer etter Google Maps og finner en del fine småveier som gode alternativ til de mer trafikkerte og bråkete hovedveiene. 

Her beiter kyr i palmeskogen. Det er ikke mangel på mat for frittgående krøtter her. 

I kystområdene er det tydelig at kristendomen bærer sterkere preg enn i innlandet. For julesesongen viser det seg i de utallige utendørs julekrybbene som står langs veikanten. De finnes i mange varianter men alle har de samme figurene vi kjenner hjemmefra: Jesusbarnet, Josef og Maria, hyrder, vismenn og engler. 

Fargerike hus i byen Chilaw.



Idyllisk lite hus i en oase av planter, trær og vannkanaler. Husets hund bjeffer selvfølgelig når vi stopper for å ta bilde men vi har lært å bare bjeffe tilbake så går det bra. Og bra går det denne gangen også. 

Her i lavlandet treffer vi mange andre som sykler også. 

Mor og datter på sykkeltur til butikken. På med nisselua og opp i korga. Hvorfor ikke?

Anantaya- her var vi for to år siden også. Drar du en dag til Sri Lanka anbefaler vi deg å ta turen hit. Er flott overnattingssted der de ansatte ønsker deg velkommen fra første stund. Om vi kommer som svette og skitne syklister blir vi likevel tatt i mot som verdens viktigste gjester. 

Forfriskende velkomstdrink!

Vi får bo i en Water villa, hytter bygd på søyler i en lagune. 



Åå, som vi nyter svømmebassenget etter en varm sykkeletappe. 

Dette er bare en liten bit av kysten på vestsiden av Sri Lanka. Her strekker sandstrendene seg mil etter mil etter mil. I morgen tar vi løs på denne turens siste etappe, og mye av den etappen går langs en sjarmerende kystvei som har navnet Beach Road. Det kan ikke bli annet enn en bra avslutning på den flotteste sykkelturen vi har hatt. 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar