mandag 24. desember 2018

8.- 10.etappe: Kandy Eco Resort- Oruthota Chalets- Mahiyanganaya-Polonnaruwa


I dag skal vi ta farvel med fjellandskapet vi har tråkket oss gjennom i en og en halv uke. Selv om det blir behagelig med flatere landskap er det litt vemodig å være ferdig med denne naturen som har vært som en drøm å oppleve. Men vi kommer nok igjen. Fra ca 500 moh skal vi altså ned til bare noen få meter. Men, som alltid, først opp noen hundre meter før vi kan tenke på at nesen peker nedover! 

Grønnkledde fjellsider-igjen. 

Utsikt utover lavlandet. 

Lavere i landet betyr høyere temperaturer. Da er det godt å ha de alltid tilstedeværende småbutikkene som har noe så herlig som iskaffe!

Et vanlig syn langs veikanten: små boder hvor de selger kokte og stekte maiskolber. 

Ankomst Mahiyanganaya og svømmebasseng. 

Frisk grønn iste med ingefær, mynte og lime. 

Neste dag venter den første av to langetapper. I dag står vi opp og spiser frokost kl 7 for å være klar på syklene til 8. Dagens etappe er på 105 kilometer og i denne varmen er de første timene om morgenen gull verdt. Det er flatt og fint og de første milene går fort unna.

Lotusblomsten har en spesiell betydning i buddhismen og derfor også Sri Lanka. Det sies at Buddha kunne gå da han ble født og i de første fotsporene hans vokste det lotusblomster. 

Grell piggtråd i sterk kontrast til de nydelige lotusblomstene. 

Skal tro om vi treffer på denne karen?

Klokka har passert de behagelige morgentimene og svetten fyller fort opp skjorta! Inspirert av Dag Otto Lauritzen og hans ord at «det sitter mellom ørene» klarer vi å legge bak oss de siste kilometerne også. Men  varmen kan også sette seg mellom ørene og da er det ekstra godt å komme fram til hotellet hvor vi skal feire jul. Mat og svømmebasseng og hodene er tilbake igjen! 



Nydelige blomster her i hagen også.

Velsignet og fredfull jul!
Hilsen Kristine og Anders






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar