fredag 14. desember 2018

1.etappe: Colombo-Rutnapura


Vi våkner til denne utsikten fra hotellet i Colombo! Bølgebrus så langt ørene kan høre. Vi kommer oss opp og ut og leier en Tuk-Tuk for å dra til sykkelbutikken for å hente de nye syklene. 




Syklene som vi håper og tror er mye bedre rustet til en sykkelrunde i Sri Lanka! Dagens utfordring blir å rekke fram til neste mål før det blir mørkt. Vi har 90 km å sykle og syklene er ikke klare før over 11. Her er det mørkt kl 18, så det blir ingen hvileetappe! Første par milene går gjennom Colombos meget trafikkerte gater og tiden går fortere enn kilometerne. Men det er aldri kjedelig langs veiene, stadig noe som foregår. 

Det blir lettere å sykle fortere når trafikken ikke står i stampe og vi flyter avgårde. Storfornøyde med de nye syklene som i skrivende stund har både gir, sete og pedaler i god behold! Vi sykler og sykler og tida går fortsatt fort men nå begynner vi å få unna kilometerne og vi er optimistiske på å nå fram før mørket kommer. Vi har montert lys for sikkerhets skyld, for her blir det svart langs veiene kl 18. Vi kommer fram til småbyen Ratnapura ca halv seks og vi senker skuldrene. Bare å finne «Serene Villa», overnattingsstedet vi har bestilt. Det viser seg å bli en vanskeligere oppgave enn antatt. Dette stedet er veldig tilbaketrukket og mangler skilting og vi får bruk for lyktene på syklene likevel. Vi treffer en person som heldigvis forstår hvor vi skal, og vel framme på «Serene Villa» står det et hyggelig eldre ektepar og ønsker oss velkommen. De begynte å lure på når vi hadde tenkt å komme! Det viser seg å være en slags herskapsvilla, og det første vi gjør er å hoppe rett ut i et herlig basseng. Deretter, om vi skal være ærlig, en velfortjent dusj. Vi er de eneste gjestene denne kvelden og til middag får vi servert den lekreste curryen. I tillegg til ris består denne kveldens curry av  7 ulike retter. 




Nå har vi spist, sovet og spist igjen og klare for neste etappe. Hyggelig møte med disse folka! 

2 kommentarer: