mandag 17. desember 2018

(Backup) Avslapningsdag ved Farm House Resort i Dick Oye



Morgen på Farm House Resort. De har egen teplantasje, grønnsakshage og frukthage. Her får vi servert mye godt. 


Uansett hvor vi snur og vender oss ser vi åssider dekket med teplanter. Dette er utsikt fra den ene siden av en liten leilighet vi har disse dagene. Uten unntak er det damer som sørger for at tebladene blir plukket for videre behandling til ferdigprodusert te. Den aller første teplanten var det en brite som tok med seg fra Kina i 1824. Denne planten ble fulgt opp av flere fra India og i 1867 ble den første teplantasjen i Sri Lanka etablert. Siden har det vært stor produksjon og teindustrien sørger for viktige inntekter for landet. 

Frokost i hagen. Her er vi på 1200 moh og kveldene og morgenene er litt småkjølige og en lett dunjakke er supert å ha i bagasjen. 




Fat med frukt og ferskpresset juice er standard start på frokosten her. Papaya, mango, banan, ananas og melon fra egen hage. Det hadde vært noe det! 


Vår opprinnelige plan var å gå opp fjellet «Adam’s peak» i dag. Starte midt på natta for å komme på toppen i soloppgangen. Helt sikkert en flott opplevelse. Men etter tre energikrevende sykkeletapper tre dager på rad lar vi fjellet være i fred og sliter heller noen sofaputer i solveggen kombinert med ei god bok. Unødvendig å si at dette ble en deilig dag? 




Det bugner av frodige og fargerike blomster i Sri Lanka. Denne lilla blomsten er en klatreplante og vokser villig opp langs veggene. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar