torsdag 20. desember 2018

4.og 5.etappe: Farm Resort-Waterfall Villas-Amaya Langdale

Etter to dager hos denne muntre gjengen er det på tide å fortsette sykkelturen. Vi roer ned etappene og dagens etappe er på behagelige 20 kilometer. 


Tuk-Tuksjåfører finnes det mange av, her er en av dem. 

Det er ikke nødvendig å planlegge mathandel før sykkeletappene, det er små dagligvarebutikker overalt. Det er ikke alltid mange kvadratmeter, men utvalget dekker likevel mange behov. Våre behov pleier å være vann, banan og potetgull. 

Kommer jevnlig innom små byer. Sri Lanka er et lite land og med en befolkning på ca 22 millioner er det ikke mange steder som er øde. 
Hele øya er ca 65000 km2 og kysten rundt øya  er 1300 km. Ikke store landet altså, men vi tør å påstå at det er et av verdens vakreste land. 


Fortsatt enorme områder med teplantasjer

Grønt og frodig landskap. 

Utrolig deilig å sykle på fine veier igjen. Mange av hovedveiene er gode for syklister; bra asfalt og ofte brede veiskuldre. 



Sri Lanka er et variert land når det gjelder religioner og livssyn. Her er et hindutempel. Den største religionen, og den som regnes som statsreligion er buddhismen. Men her er det også kristne og muslimer. 

Store deler av veien vokser det nydelige røde blomster i veikanten. Det er som å sykle i en gigantisk botanisk hage. 

Har plukket ut noen bilder for å vise naturen vi sykler gjennom. Om du en dag lurer på å dra til Sri Lanka: gjør det!  

Vi klatrer stadig litt høyere opp i fjellene, målet om noen dager er 2000 moh. I dag steg vi bare litt, fra 1200 til 1400. Det er varmt om dagen men natta på Waterfall Villas er den kaldeste så langt. 

Hytter bygd i ei fjellskråning og med panoramautsikt. 



Panoramautsikt fra Waterfall Villas. 

Vi befinner oss midt i smørøyet for teproduksjon, og det er flere steder vi kan sette oss ned og få kjøpt en kopp te. Dette sjarmerende stedet er et hus fra kolonitiden og er gjort om til et innbydende «tee house». 

Ceylonte i skjønne omgivelser!


Flott hageanlegg ved tehuset. 

Oi oi for en luksus! Ankomst Amaya Langdale. Et herskspshus mest sannsynlig fra kolonitiden men renovert til et utrolig fint og hjemmekoselig luksushotell. 



Her blir vi i to netter og da får vi til og med en dag med avslapping og soling ved bassenget. 


Tennis på gressbane! En utrolig velstelt eiendom med nydelige roser og andre flotte busker og planter. Inspirerer til hagesesongen! 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar