onsdag 13. desember 2023

Etappe 4: Dambulla og ballongferd

Fredag 8.desember våkner vi til nok en dag med mye mer sol enn skyer. Gjennom store deler av natta skrallet det av torden og lysglimtene var ikke langt unna, så det fikk regnet fra seg før vi stod opp. 


I dag skal vi sykle cirka 60 kilometer til vi kommer til et sted som heter Dambulla, et område hvor det blant annet er ypperlige forhold for luftballonger. Det frister å prøve!

Vi blir aldri lei av landskapet i Sri Lanka. Her er det bratt og da plantes rismarkene i terrasser. En mann vi snakker med forteller at de kan høste ris fire ganger hvert år her. 

Det er varierte veiforhold. Noen distanser er flate og går på fine asfalterte veier mens andre distanser er det stikk motsatte! Da er det bare å gå av sykkelen og ta den tiden vi trenger for å komme oss opp bakkene. 

Ikke alle veier er topp standard men veinettet på Sri Lanka er veldig godt utbygd. Det går små, middels og store veier på kryss og tvers over hele denne lille øya. Det gjør det til et eldorado for syklister som oss. 

Vi tar en aldri så liten lunsjpause etter noen mil. Selv om maten kanskje ikke er den mest eksklusive så gir det litt salter og energi til to slitne syklister. Her smaker en iskald Fanta på glassflaske aldeles nydelig!

Vi er veldig glad for alle de små sjappene rundt omkring. De har mye bakevarer, ofte innebakt med kjøtt eller grønnsaker. 

En dame på benken som venter på bussen. Ganske idyllisk busstopp. 


På alle overnattingssteder vi kommer til, får vi servert deilige velkomstdrinker. Ferske og kalde juicedrikker er det beste vi kan få etter mange timer på sykkel i sola. 

En dukkert i bassenget er kjærkomment etter en både varm og til tider krevende etappe. 

Vi bestemmer oss for å være med på ballongferd neste dag og avtaler med ballongeieren at han skal hente oss klokka 05 neste morgen. 
Presis 05.00 står sjåføren klar ved hotellet vårt og vi kjører et stykke til vi kommer til basen for varmluftballongene. Her får vi først servert frokost og kaffe. Det er fortsatt helt mørkt, men om en halvtimes tid begynner det å lysne forsiktig. 

Vi spiser frokosten og drikker morgenkaffen mens vi ser alle som er i sving for å fylle ballongen med nok varmluft for å få den flygeklar. 

En drøm går i oppfyllelse når vi hopper oppi korga og skal få være med på en luftig ferd over det vakre landskapet her. Ballongpiloten går gjennom noen sikkerhetsrutiner og forsikrer oss om at dette blir en flott tur. «Tatt av vinden» er en kjent filmtittel og det er akkurat det som gjelder på denne turen. Ballongen flyr den retningen vinden blåser.



Vi er ikke helt alene i lufta. 

Det er flott å se landskapet fra et fugleperspektiv også. 


Her er det risåkrene som dominerer.
Grønnere blir det ikke.


Etter en times tid i lufta er det på tide å lande. Bakkemannskapet har fulgt oss i biler og står klare ved jordet der piloten til slutt peiler seg inn på. Det er rolige vindforhold og med god hjelp lar piloten korga lande på en vei som er kanskje tre meter bred midt i et område med rismarker. 
Vi får med oss et sertifikat som bevis på at vi har flydd i luftballong. Klokka er bare såvidt passert 07 og vi sitter allerede igjen med en opplevelse og et minne for livet. 










Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar