tirsdag 5. desember 2023

Tilbake til Sri Lanka!




Desember har meldt sin ankomst og selv om vinteren så langt har vært fin og til og med litt hvit på Smøla, sier vi farvel til kuldegrader for en stund og setter kursen mot Sri Lanka igjen. 


Vår blå dør i hjemmet vårt i Valan låses og både hus og katt er overlatt i naboens trygge hender disse ukene.  For oss er dette starten på årets sykkeleventyr. Det er tredje gangen vi sykler i Sri Lanka, et land vi har blitt veldig glad i. 


Vi flyr fra Oslo via Qatar, så videre til Colombo, hovedstaden på Sri Lanka. Til sammen cirka 10 timers flytur og en tidsforskjell på 4,5 timer. 


Hvem liker vel ikke å lande i sommeren? Sand, sjø, himmel og temperatur i en perfekt symfoni!


Vi tar livet med ro de første dagene og bor i byen Negombo, rett nord for Colombo. Tidsforskjellen på fire og en halv time gjør sitt til at det er vanskelig å sovne til normal tid og å rekke frokost innen klokka ti går såvidt. Etter et par dager faller det mer på plass. 


Forrige gang vi syklet i Sri Lanka kjøpte vi sykler fra en stkkelbutikk i Colombo. De har utvidet tilbudet sitt og tilbyr forhåndsbestilling på nett samt levering til hotellet. Vi hadde bestilt syklene før vi dro fra Norge og tidlig om morgenen dagen etter vi hadde landet stod syklene klare på hotellet. 


Vi låner en saks og pakker ut syklene fra all plast- og papirembalasje. En er rosa og en er oransje så de skal nok være lett gjenkjennbare! 


Ikke alle steder er tilrettelagt for syklister.


Vi sykler oss en runde i byen der vi bor og syklene fungerer som vi håpet. 

Et kjempetre som sprer sine greiner langt avgårde. 

Lassi er en velkjent drikk i India og Sri Lanka. Den er youghurtbasert blandet med ulike smaker. Vi kjøper mango lassi, friskt og utrolig godt! 



Vi forlater sjøutsikten i Negombo og starter på turens første etappe. Vi velger å starte rolig og skal sykle cirka 40 kilometer i dag. 

Fiskere har vært ute siden tidlig morgen og nå gjøres fisken opp og nettene klargjøres til neste dag. 


Det er ikke mangel på vann på Sri Lanka, noe som blant annet resulterer i en frodig og fargerik fauna. Her vokser de nydeligste blomstene i veikanten. 

Tuk-tuk dominerer mye av gatebildet her. Den er passe kjapp og liten nok til å bevege seg på de mange småveiene her i Sri Lanka. 


Turen går for det meste i flatt landskap i dag men med varme og en god stund siden frokost er det kjærkomment med basseng og god mat ved dagens mål.


Dagens etappe ender på et sjarmerende familiedrevet overnattingssted og etter et forfriskende bad i bassenget og en dusj og klesskift får vi servert et nydelig måltid med smaker fra Sri Lanka. Verten på overnattingsstedet er stedets kokk også.



I morgen får vi servert frokost klokka åtte og vi fortsetter ferden lenger innover i landet. 

Her kan du se en filmsnutt fra første etappe:










Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar