tirsdag 7. januar 2020

Doc Let- Dai Lahn- Tuy Hua


Kysten i Vietnam er lang, hele 3444 kilometer. Langs mange av disse kilometerne finner vi små fiskelandsbyer. Vi sykler nå nordover fra Nha Trang. Motvind og få flate kilometer gjør at vi holder oss til cirka fem mil i dette området. Det resulterer i at vi ender opp på små plasser vi og mange andre aldri har hørt om. Målet for denne dagen har en bitte liten prikk på kartet og heter Dai Lanh. Der er det ikke mange hundre innbyggere. 



Det er fritt og flott å være syklist i Vietnam også. Overalt hvor vi er hilser og vinker folk til oss. 
Det er uten tvil scooter som dominerer trafikkbildet i Vietnam men vi treffer også på både barn og voksne på vanlige sykler. Ikke sjelden at de har passasjer med seg. 

Rismarker og fjell. 

Flotteste sykkelveiene er de som snirkler seg gjennom små landsbyer. Stig Ove er ekspert i å finne disse!



Vi har til nå ikke hatt en eneste regndag men nå får vi kjenne litt på de himmelsk dråpene! På disse sørlige breddegrader er det bare forfriskende. Sol, mørke skyer, fjell og irrgrønne rismarker er et fantastisk skue.

Store deler av lavlandet vi sykler gjennom er rismarker. Hele 82 prosent av dyrkbar jord er ris og Vietnam er femte største eksportør av ris i verden. 
Grønn er fargen som forklarer Vietnam best. 

I en av landsbyene får vi følge av et par venninner på sykkel. Vi klarer ikke å snakke sammen med ord men smil og vink fungerer her også. 



Vel framme i Dai Lanh velger vi ett av to overnattingsalternativer. Stig Ove tar seg en tur på markedet og kommer hjem med en helstekt and! Det blir litt av en middag på verandaen. 



Ferden neste dag fortsetter gjennom en liten landsby og etterhvert dukker det opp et bryllup. 

Anders og Stig Ove glir naturlig inn i bryllupsomgivelsene!

Hav, fjell og fiskebåter. Herlig å oppleve naturen fra sykkelen. 
Det blåser friskt og havet lever her også. 



Bak oss har vi det østligste punktet på Vietnams fastland. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar