torsdag 9. januar 2020

Fra Hoi An til Hué


Vi pakker sammen og snart har vi alle våre eiendeler på sykkelen igjen. Vi fortsetter nordover mot den gamle keiserbyen Hué. Dit er det ca 140 kilometer og det deler vi på to etapper. 

Ved byen Danang stopper vi opp for å utforske noen huler. 

En av hulene er som en katedral. Høyt under taket og langt fra klaustrofobisk. 

Landskapet ved kysten slynger seg over åser og mindre fjell og lårmusklene må jobbe i dag også. 

Et høydepunkt er å sykle over Hai Van- fjellet. For en del år tilbake var denne fjellovergangen hovedveien og all tungtrafikk gikk her. Nå er det bygd tunnel gjennom fjellet og vi kan nyte denne spektakulære veien uten plagsomt mye trafikk. 

Når kinesiske turister ser på oss som en severdighet de vil forevige må vi stille opp!

Vi har omtrent ikke møtt andre tursyklister men på Hai Van-fjellet treffer vi Trong. Trong er fra Vietnam og er på sykkeltur på langs gjennom hjemlandet sitt. Vi slår følge resten av dagen og finner ut at Trong er en alle tiders ung mann. Han jobber som lærer et stykke utenfor Saigon men fant ut at han skulle prøve å sykle fra sør til nord i Vietnam. Her er et utdrag av en messengersamtale med Trong etter vi skilte lag. 



Vi har lært å sette pris på fjellovergangene i Vietnam. De byr på de flotteste naturopplevelsene, tilfredsstillelse ved å nå toppen og super belønning nedover. 



Mektig landskap på Hai Van- fjellet. 

Selfie av fire fornøyde syklister. 

På toppen av Hai Van feirer vi med god og kald drikke. 

Stig Ove sin sykkel er ikke glad i hull i veien og på veien ned fra fjellet takker slangen for seg og ny punktering er et faktum. Anders har lappesaker men er et par kilometer foran så Kristine sykler ned og får gitt beskjed. Der er det tilfeldigvis en grei gutt med scooter som villig låner den bort så Anders får kjørt opp til Stig Ove. 

Ingen fare når det er hjelpsomme mennesker langs veien. De er det mange av i Vietnam. 

Stig Ove greier å trille et stykke med punktert dekk og vi ender opp med å ha denne flotte utsikten mens en ny og hel slange til slutt er montert på og vi ruller de siste kilometerne inn til Long Ca, stoppestedet for i dag. 


Neste dag blir en av turens flotteste etapper. Vi sykler gjennom små eventyrlandsbyer og rismarker. 

Vi sykler en ganske stor omvei i dag for å unngå hovedveien, noe som viser seg å være et godt valg. Her består trafikken stort sett av scootere. 

Landsbyomgivelser. 

Det nærmer seg Hué, noe som også betyr at det nærmer seg slutten for Stig Oves sykkeltur og vårt gode selskap. Han drar hjem til Norge i morgen, dessverre. 

Store deler av dagen sykler vi på småveier. Kvaliteten varierer og det tar lengre tid men opplevelsene med folk og natur underveis er verdt hver humpete kilometer. 

Vi skimter Hué i horisonten og gleder oss over en uforglemmelig flott sykkeletappe. 
Landskap på vei inn til Hué.




Etter dagens etappe på 83 kilometer når vi fram til Hué i nydelig kveldssol!







1 kommentar: