onsdag 1. januar 2020

Dalat- en sjarmerende fjellby


Etter noen fysisk krevende etapper er planen å la syklene hvile noen dager mens vi utforsker fjellbyen Dalat til fots. Dalat er en av de mest populære stedene å reise til i Vietnam. Det forstår vi godt når vi vandrer i  gatene her. Kvartalene er alt annet enn kvadratiske, gatene slynger seg hit og dit og kobles sammen med smale smug. Som nordmenn ville vi ha tenkt at disse smugene er kun for fotgjengere men for hvilken som helst vietnameser er det ingen sak å manøvrere en moped gjennom disse trange passasjene. 

Dalat blir av mange kalt «lille Paris». Det var franskmennene i sin tid som bygde opp byen for å ha et tilfluktsted når temperaturen ved kysten ble for høy. 

Fargerik og særegen arkitektur.





Det er nesten vanskelig å ta bilde uten at det lurer seg med en mopedist. 

Første dag i Dalat og vi finner en av de mange sjarmerende kaféene. Her dumper vi ned i hver vår godstol og ingen av oss blir rastløse av bare å sitte i ro og lese. Beina jubler for denne restitusjonen. Her får vi servert nydelig cappuccino. 



Folk og røvere i Dalat! 
Pene damer i gatebildet. 

Det er morsomt å treffe mennesker som synes det er gøy å bli tatt bilde av. Vi har enda ikke truffet noen som snur seg unna når vi tar fram kameraet. 

Vi liker denne byen så godt at vi hver dag forlenger hotelloppholdet vårt og vi ender med å være her i fire netter. 

Frodige og fotogene gater.



Et lite utsnitt av kabelanordningene i Vietnam. 





Utpå ettermiddagen treffer vi på denne karen men en spesiell kjøredoning. Han forteller at den er spesiallaget i Vietnam. Finnes nok ikke maken. 

Det er bra med trafikk i Dalat også når vi kommer i de større gatene. 

Julaften og tradisjonsbilde foran treet!

God jul, hilsen Stig Ove. 

Tid til pedikyr blir det også, for kvinnen i reisefølget. 

De kan broderingskunsten her også. 

Crazy House er verdt et besøk når vi er i Dalat. Huset bærer navnet med rette, her er det ingenting som minner om et normalt hus. Arkitekten og idéskaperen var den gang presidentdatter og en kreativ sjel. På tross av massiv motstand fra både naboer og det offentlige fikk hun til slutt gjennomført dette byggeprosjektet.  



Her er det ingen rette linjer, det er helst bygd med filosofien om at alt er mulig og alt er lov. Det resulterer i et ganske så spenstig og annerledes hus. 



Det er lite eller ingenting i Crazy House som minner om at Vietnam er et kommunistisk land. I dette huset er det kreativiteten som florerer. 

Her er det ikke plass til mange i motsatt retning. 

Innvendig er det som et eventyrland.

På havets bunn. 




Etter noen timers vandring i Crazy house blir det en god lunsj og vi treffer ei hyggelig servitrise. Her er det en del mer engelsk og vi skjønner til og med hva vi bestiller. 

Blomstrende gater.



Julestrømpene er på plass!

Det er en uendelig strøm av mopeder og andre kjøretøy gjennom rundkjøringen. 




Kveldsmarkedet i Dalat. Her er det et yrende liv og flust av gatemat!


To glade fettere. 





2 kommentarer:

  1. Herligheter for en fantastisk tur dere er på. Fristende !!!!

    SvarSlett
  2. Kos dere fortsatt på en spennende tur. Her er d snø en dag som regner bort neste dag. Oppistu 5 jan

    SvarSlett