mandag 6. januar 2020

Nha Trang


Det første vi gjør når vi kommer til Nha Trang er å finne fotmassasje. Det gjør sannelig godt! Etter en hel dag på sykkelen er det lett å sovne til denne behandlingen.

Nha Trang er en by med mange tilbud. Vi slår til med en stranddag og Anders og Stig Ove kaster seg ut i bølgene. Bølgene er ganske kraftige og Stig Ove får en heller ufrivillig, men ikke uforskyldt bølgedans. 




Vi treffer en trivelig smølaværing som jobber i Nha Trang. Johan Erling har bodd i Nha Trang et par måneder og er allerede godt kjent. Han sørger for at vi får god mat og tar oss med på en seightseeing. 

Fint sted utenfor byen å nyte solnedgangen. Johan Erling har kjørt rundt i hele verden på motorsykkel og det er fantastisk å høre på noen av hans reiseerfaringer. 

Fin gjeng!

Tilbake til bilen finner Johan en håndskrevet lappe på ruta si. Vi spør hva dette er og han forteller at det mest sannsynlig er en beskjed om at han står ulovlig parkert. Dette tar han med knusende ro, han har enda ikke opplevd at noen skriver ut en bot. Her får man bare en slags notis om at neste gang må du parkere et annet sted. 

Vi treffer Mai Loc, en fotograf som tar oss med på tur i  området rundt Nha Trang. Her er det fiskelandsbyer med mye aktivitet.

En fisker og hans hund.

Det er mange damer som jobber med fiskene når mennene kommer inn til havna med fiskebåtene sine. Det er ingen lydløs damegjeng, for norske ører høres det ut som om de kjekler om hvem som har fått mest og best. Antageligvis er det bare en helt vanlig prat om hvordan fangsten er. 



To venninner i god prat.

Alle damene her i fiskelandsbyen går med de karakteristiske trekanthattene. Hattene er veldig elegante og er super solskjerm.



Tre fornøyde fiskere.

Ser på Facebook at skoleelevene samler inn tomflasker til skoletur. Denne dama hadde vært topp å hatt med på laget.

Lasteegenskapene hos vietnamesere er i verdensklasse. 

Mai Loc tar oss med videre, her inne på en nudelfabrikk. Det fyres hardt i ovnen og ut gjennom pressa kommer rykende ferske nudelark. Her inne er det bare damer som jobber. På grunn av ovnen er det fryktelig varmt her inne og vi vil helst ut for å få puste. 

Mai Loc har vært med som deltager på Nordic Light fotofestival i Kristiansund og han har også vært på Smøla. 

Etter et par dager i denne livlige byen er vi glade for å fortsette syklingen. Det blåser en del langs denne delen av kysten så etapper på fem mil er nok nå. 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar